Over 365SNEL

Het project 365SNEL wil het gebruik van speed pedelecs voor woon-werkverkeer in Vlaanderen aanmoedigen en onder de aandacht brengen van het grote publiek, beleidsmakers en bedrijven. Met dit project stellen we een vloot speed pedelecs ter beschikking van verschillende testpersonen die momenteel pendelen met de wagen, werkend in verschillende bedrijven en in verschillende provincies.

TineDesodt_181221_SNEL365_07.jpg

Dit zal gebeuren door middel van een onderzoek. Zo willen we de hinderpalen en verbeteringspunten ontdekken rond het aanmoedigen van het gebruik van speed pedelecs voor woon-werkverkeer. Hierbij zullen deze punten onderzocht worden op basis van een testcampagne in samenwerking met verschillende bedrijven en pendelaars. Aan de hand van het onderzoek zullen concrete verbeteringsvoorstellen geformuleerd worden omtrent de speed pedelecs zelf, accessoires (bagagevervoer, kleding, diefstalbeveiliging, …), infrastructuur en wetgeving.

In het verleden waren er al een aantal projecten rond het potentieel van elektrische fietsen voor woon-werkverkeer zoals Elmo, dat volledig op elektrische fietsen was gericht, en de lopende projecten Bikeform en Testkaravaan. Bij deze laatste twee campagnes vormen elektrische fietsen telkens een onderdeel van het project. 365SNEL is echter het allereerste project in Vlaanderen, en voor zover we kunnen nagaan ook in de EU, dat exclusief op speed pedelecs is gericht.